• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/mencuna
  • https://twitter.com/mencunakonaklar
Mençuna Şelalesi
Mençuna Konakları

 ARTVİN OTELLERİ

Artvin Pansiyonları
Artvin Bungalov
Arhavi Otel

Arhavi otel

                                                              Arhavi otel

Artvin otelleri

Artvin otel konaklama

Mençuna Şelalesi

Mençuna şelalesi

Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam75
Toplam Ziyaret727718
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.222232.3513
Euro35.110935.2516
Hava Durumu

Mençuna Konakları - Artvin Arhavi Otelleri - Ahşap Bungalov Evler

Mençuna Konakları

Mençuna Konakları - 0 532 485 4958 - Mençuna Şelalesi Manzaralı

 

Ayder Yaylasinda Gezilecek ve Gorulecek Yerler

Ayder Yaylasında Gezilecek Yerler

 


         Fırtına deresinin hırçın sesi Rize'nin vahşi doğa eşliğinde adeta ormanlar içinde kaybolmak mümkündür. Ayder yaylasının doğal ve manzara güzellikleri sadece bölge halkı için değil bir çok ülkeden gelen turistler için bulunmaz bir mekandır. 
   
       Ayder yaylası meşhur Ayder kaplıcalarıyla Türk turizmin önemli yerlerinden biri olmuştur. özellikle Kaçkar dağlarına srtını dayanmış olması ve de Ayder Yaylasında kış turizminin de öne çıkması son dönemlerde yabancı turisler için önemi daha da artırmaktadır.


   Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Ayder Yaylası'nda gezilecek ve keşfedilecek bir çok doğal güzellik bulunuyor


 Ayder Yaylası yolu Ardeşen'in içinden geçiyor. Fırtına Deresi bir sağa bir sola yanınızdan hiç ayrılmıyor vadiye kadar. Yol üzerinde bile gezilecek öyle yerler var ki, dereler üzerinde köprüler için bile program yapmak gerekiyor burada.

Mençuna Konakları

      Tepeleri sis bulutları içinde kalan, Fırtına Vadisi'ni çevreleyen orman nefesinizi kesiyor. Karşınıza çıkan ilk taş köprü, Timisvat Osmanlı Taşkemer Köprüsü. Hemen yanında ise alabalık tesisi bulunuyor. Yolunuza devam etmeden burada mola verebilirsiniz.

     Yemyeşil Ayder Yaylası'na vardığınızda büyüleyici manzaradan kendinizi alamiyorsunuz, kulaklarınıza hiç dinmeyen şelale sesi tınıları...



Mençuna Şelalesi

         Ayder'in sağlık kaynağı Kaplıcaları Ayder Yaylası'nda görmeniz gerekenler arasında yer alıyor. 1992'de hizmete açılan, 2005'de Sağlık Bakanlığı'ndan Kaplıca Tesisi İşletme İzni alan ve sağlık merkezi hüviyetini kazanmıştır Ayder Yaylası'ndaki kaplıca tesisleri.

        Ayder Yaylası'nda mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz biri de heybetiyle ünlü, adeta masala ait görüntüsüyle Zil Kalesi. Deniz seviyesinden 750 metre yüksekte kurulu olan Zil Kalesi'ne hayran kalacaksınız.



Mençuna Şelalesi

         Ayder Köy Evleri'de geziniz esnasında göreceğiniz güzellikler arasında. Yöreye özgü yapıya sahip olan köy evlerinden birinde misafir olabilir, Karadeniz insanının misafirperverliğine şahit olablirsiniz.

         Doğa ile iç içe sürecek gezinizde belki de en muhteşem görüntülere şahit olacaksınız vakit Çamlihemşin yaylaları gördüğünüz an olacak. Tarifsiz bir güzelliğe sahip olan bu yaylalarda olabildiğince fazla vakit geçirmenizi öneriyoruz.

Mençuna Konakları         

Galer düzü, Kaçkar gölleri, Bulut Şelalesi, Çaymakur Yaylası da Ayder'de görmeniz gereken yerler arasında.

  Gelintülü Şelalesi -Ayder Yaylası'nın rengarenk doğası arasında akar Gelintülü Şelalesi. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında doyum olmaz seyrine. Kaçkar Dağları'nın eteklerinden Kavrun Deresi sularına bırakan Gelintülü şelalesi, tabiatın insana sunduğu en benzersiz oluşumlardan biri.

          Şelalenin suyu akarken gelin duvağına benzediği için Gelintülü Şelalesi olarak anılmasını sağlamıştır. Eğer Ayder Yaylası'nda yolunuz düşer veya keyifli bir tatil yapmayı planlarsanız Gelintülü Şelalesini mutlaka dahil etmelisiniz.


Mençuna Konakları

Hemşin Evleri - Genellikle konak türünden yapılan evler taş malzeme işlenerek yapılmış olup 3 katlı ve üst kısımlar ahşap işlemedir. Bazi konaklarda alt katlarda taş işlemeler kullanılmış olup, üst katlarda kimi konaklar dolma taş tekniğiyle ahşap arasında taş doldurmak süretiyle yapılmıştır.

    
Mençuna Konakları

     Bazi evler ise ahır bölmesi taştan yapılarak üst katlar ahşap malzeme ile boğaz geçme tekniği tatbik edilmek süretiyle imal edilmiştir. Konakların mutfak bölümünde ateşin yakılabileceği yontma taşlarla işlenmiş kemer bağlantılar dumanın dışarıya atılmasını sağlıyan baca teknikleri ev halkının oturması yemek yemesi için avlu, evin yiyecek ihtiyacinin depolandığı maran adı verilen ambar, misafie ağırlamak için düzenlenmiş baş oda  bu odalarda şömine banyo ve tuvalet bulunmaktadır.

         Hemşin evlerini meydana getiren ustalar yer seçiminden malzeme seçimine evin bitirilip teslimine kadar tüm sorumluluğu taşırlardı. Hemşin evlerinin korunması gereken bu evlerin günümüzde ve gelecekte çok önemli kültürel değerler vardır.

 ÇİFTE KÖPRÜLER

         Kemer Köprüler - Fırtına deresi boyunca köprü köyünden itibaren muhtelif büyüklükte 10 adet kemer köprü bulunmakta, yapım tarihleri tam olarak tespit edilememekte beraber 150 senelik tarihi yansıttıkları bölgede meydana gelen fırtınalara meydan okurcasına ayakta kalmayı başarmışlardır. Yontma taş tekniği ile yapılan bu köprülerin mimari yönden taş tekniğinde ayrı bir yeri vardır.

         Şenyuva köprüsü: Eski adıyla Cinciva Köprüsü, bölgenin yaygın taş köprülerinden biridir.Bir tek kemerle Fırtına deresi geçirilmiştir.Köyün yaşlıları  H.1111/M.1699 tarihli bir kitabesinin 1946 yılındaki bir selde köybolduğu kaydederler. Eğer bu doğru ise, yapı bölgelerdeki en eski köprülerden birisidir.

Mençuna Konakları

       Çamlihemşindeki diğer eserler ise; Şenköy Camii 1900, Aşağı çamlıca köyü camii ve Köprüköy Köprüsü 19.yy yılında yapılmıştır.

             Ayder Yaylası otelleri, Ayder yaylasının en güzel otel, konaklama ve pansiyonlarda en iyi fiyat garantisi ile internet üzerinden grup ve ailelere büyük indirimler.
           Ayder otelleri hakkında konukların  ayder otelleri hakkındaki yorumları, şikayet ve puanlamaları okuyup size en uygun otel Mençuna Konakları ise internet üzerinden online rezervasyon yapabilirsiniz.

Artvin Otelleri
Arhavi Otelleri
Mençuna Şelalesi

Mençuna şelalesi

Artvin Arhavi Otelleri
Site Haritası
Üyelik Girişi
Takvim
Saat